Veilig betalen via IDEAL

Gerard Schoone - Design Verlichting

Op het snijvlak van kunst en design.

 

"Als ik het niet zelf kan bouwen, is het te ingewikkeld"

 

Naar Biografie

De paternoster lichtkappen van suikerriet of mais, duurzaam, milieuvriendelijk en biologisch. 

Creëer jouw eigen verlichting in jouw eigen kleuren. 

Waren de lichtkappen voor de verlichting van Gerard Schoone gemaakt van recyclebaar PET, vanaf nu en in de toekomst worden er ook lichtkappen door Gerard Schoone ontworpen van PLA (PolylacticAcid) een milieuvriendelijk en duurzaam product.

PLA is een biologische thermoplast gemaakt van natuurlijke materialen zoals mais of suikerriet en is composteerbaar, dus biologisch afbreekbaar. Bij de verwerking komen geen giftige stoffen vrij en het materiaal is in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar. De lichtkappen worden met een speciale techniek geprint wat leidt tot een organische structuur die voor iedere kap uniek is. 

BIOGRAFIE GERARD SCHOONE

Gerard Schoone is een freelancefotograaf en product-ontwerper.
Met tientallen jaren ervaring heeft hij een verscheidenheid aan verlichtingsoplossingen ontworpen en geproduceerd die breed is verspreid, zowel binnen als buiten Nederland.

Zijn recente lijn design lampen, 'Paternoster', is gebaseerd op het concept van bouwen met licht. Het is een modulair verlichtingssysteem en de verschillende lampenkappen zijn de bouwblokken.

Dank zij de door Kees Kamper ontwikkelde 'infill-only' print technologie hebben de kapjes een transparante textielachtige structuur.
De Paternoster verlichting is milieuvriendelijk: de 3D-geprinte onderdelen zijn gemaakt van volledig recyclebaar PET.

Deze design verlichtingen worden in opdracht en volgens wens gefabriceerd.

Bij Alosery Art Gallery staan verschillende modellen en mogelijkheden opgesteld zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden.

Wij helpen u graag de verlichting in uw persoonlijke stijl samen te stellen.