LIJSTENMAKERIJ - lijst op maat

Alosery Art & Design is sinds 1999 een begrip op het gebied van hoogwaardige inlijstingen en garandeert u een fraaie inlijsting. Wij adviseren u over een houten of aluminium lijst, zuurvrije passe-partout in vele kleuren en diverse glassoorten.

In ons eigen inlijst atelier verzorgen wij uw dierbare werk met de grootste aandacht. 

U kunt bij ons terecht voor:

 

  • Een ruime en schitterende collectie houten lijstprofielen.

  • Aluminium profielen van Nielsen en Go4Frame

  • Switch-It aluminium wissellijsten

  • Uitgebreide collectie passe-partout karton.
  • Inlijsten van schilderijen, zeefdrukken, etsen of ander grafisch werk.

  • Inlijsten en/of opplakken van foto's en posters.

  • Opspannen en inlijsten van een voetbalshirt of borduurwerk. 

  • Facetspiegels - 4 mm dik / 25 mm facet geslepen, 22 formaten.

 

Hoe leuk is het om in een vitrine lijst een mooie herinnering, de eerste schoentjes, schaatsen of doopjurkje in te lijsten. 

Geen vraag is ons te gek, we zoeken graag met u naar een mooie en juiste inlijsting. U kunt langskomen en vrijblijvend een offerte krijgen. Is het werk te groot dan bieden we u de mogelijkheid om het werk bij u op te halen en terug te brengen. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.


Juni 2023, 3 nieuwe series lijstprofielen, in geraffineerde pasteltinten

Deze onderscheidende profielen dragen de namen van 3 Italiaanse vakantie-eilanden!

 

Profiel 52 "Capri"

Deze serie is uitgevoerd in 10 kleuren, dit profiel is 22 mm breed en 21 mm hoog.


Profiel 54 "Procida"

Deze serie is uitgevoerd in 9 kleuren, dit profiel is 36 mm breed en 25 mm hoog.


Profiel 57 "Ischia"

Deze serie is uitgevoerd in 9 kleuren, dit profiel is 16 mm breed en 16 mm hoog.


Geen lijst, wel een mooie uitstraling.

Opgespannen op een 4,5 cm dik spieraam.

Uw schilderij, geschilderd op een linnen doek of een Giclée op canvas behoeft niet altijd een lijst. Bij Alosery Art kunt u het werk laten opgespannen op een spieraam van 4,5 of 4 cm dik, krijgt het werk aan de wand een moderne uitstraling. Het werk wordt aan de achterzijde van het spieraam vastgezet. 

Giclee 'Mystic Garden' opgespannen op een 4,5 cm dik spieraam.

Canvas opgespannen op 4,5 cm dik spieraam en ingelijst in een diepe baklijst.


Inspiratie 1 Tweeluik


Inspiratie 2, 5 x zwart-wit fotografie in 1 type inlijsting.


Inlijsting van een compleet LP Album in 3 lijsten.


Inlijsting van een voetbalshirt


Inlijsting schaatsen, incl. print


Canvas doeken opspannen

Een foto die u heeft laten drukken op canvas kunt u bij onze lijstenmakerij laten opspannen. Het opspannen van canvasdoek of linnen gebeurt met speciaal gereedschap.
Om het doek of linnen strak te krijgen wordt deze aan de spielatten bevestigd. Zodra het canvasdoek bevestigd is aan de spieramen kan deze in elke gewenste omlijsting worden bevestigd.


Foto's opplakken en inlijsten

U heeft het vast wel eens meegemaakt? Zelf een foto in een lijst gezet en nog geen week later zit deze foto golvend in de lijst of plakt deze foto aan het glas. Door een foto op een stevige ondergrond volledig op te plakken, voorkomen wij dit resultaat. Tevens kan een passe-partout of een zogenaamde spacer ervoor zorgen dat de foto niet in contact kan komen met het glas. De beste inlijsting voor uw mooiste foto's.


Conserverend inlijsten

"Het inlijsten van uw kunstwerk verdient aandacht."

Om uw kunstwerk een lange levensduur te geven is het aan te raden het conserverend te laten inlijsten. Bij het conserverend inlijsten worden alleen materialen gebruikt die het kunstwerk niet aantasten.

Wij zorgen ervoor dat het kunstwerk dusdanig beschermd wordt dat aantastingen tot een minimum wordt beperkt.


Spacer (Afstandhouder)

Om er voor te zorgen dat het kunstwerk en het glas elkaar niet raken wordt er een afstandhouder gebruikt. De afstandhouder is een strip die veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid tussen het glas en het kunstwerk stabiel houdt. Een passe-partout is in feite ook een afstandhouder.


Zuurvrij passe-partoutkarton

Bij het gebruik van Passe-partoutkarton, opvulkarton en de achterwand is het van groot belang dat dit materiaal van zuurvrije materialen zijn gemaakt. Hierdoor wordt voorkomen dat uw werk wordt beschadigd door de inwerking van zuren die in andere materialen aanwezig kunnen zijn.

Passe-partoutkarton heeft veel verschillende functies en moet hierdoor dan ook aan hoge eisen voldoen. Voor de esthetische functie heeft Moorman de keuze uit vele kleuren en structuren.

Voor de beschermende functie is de kwaliteit van het Passe-partoutkarton altijd zuurvrij. Hierdoor blijft het kunstwerk in goede conditie. Tevens heeft Passe-partoutkarton een afstand houdende functie tussen het glas en het ingelijste werk.


Uv-werend glas


Uv-werend glas heeft als unieke werking het tegengaan van schadelijke ultraviolette straling. Uv-werend glas beschermt uw kunstwerk tegen deze schadelijke straling waardoor de levensduur wordt verlengd.

Ultra Veu - UV 70 Het meest gekozen glas in de lijsten vakhandel

Dit populaire glas is slechts 2 mm dik en heeft een dubbele anti-reflectie coating. Het ontspiegelde water witte glas is van prima kwaliteit en is daarom het meest gekozen glas onder lijstenmakers.

Ook is het glas Uv-werend, met een Uv-bescherming van 70%. Ultra Vue 70 biedt goede bescherming aan het in te lijsten werk en is zeer geschikt voor het inlijsten van documenten en kunstwerken die in een gecontroleerde lichtomgeving worden weergegeven om de Uv-blootstelling te beperken

Perfect white clear, Minimalistisch en neutraal

De grondstoffen van Perfect white clear worden extra gefilterd waarbij de ijzeroxides uit het zand worden gehaald. Voordeel: Het mooiste en helderste Float glas en de laagste prijs.
Nadeel: door de 8% reflectie van het glas worden de kleuren van het ingelijste werk en het uitgekozen passe-partout wat donkerder. Kan niet worden gebruikt in combinatie met een foto of kunstwerk op glad papier gedrukt zonder dat een passe-partout wordt gebruikt. Het papier kleeft dan vast (newton-ringen) aan het glas. Bij teveel tegenlicht ontstaat een erg sterke reflectie en bij donkere kleuren ontstaat een spiegeleffect waardoor het kunstwerk slecht te zien is.

Acrylaat voor uw lijst

Met een plaatzaag wordt het acrylaat (plexiglas) op maat gesneden. Het acrylaat is zeer geschikt om in te lijsten en heeft als functie kostbare kunst, foto’s, posters of documenten te beschermen en schoon te houden. Wij leveren een uniek product dat beschermd tegen krassen. Het acrylaat is licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken.


Baklijsten

Baklijsten zijn houten lijsten waar het in te lijsten werk niet achter de lijst komt, maar er zwevend in wordt gemonteerd. Deze methode is speciaal bedoeld voor het inlijsten van opgespannen canvas of panelen.

Doordat het in te lijsten werk aan de achterzijde wordt bevestigd lijkt dit werk los in de baklijst te hangen. Deze manier van inlijsten geeft een modern effect.

Baklijsten zijn in verschillende uitvoeringen, breedtes en kleuren verkrijgbaar en kunnen in elke gewenste maat worden vervaardigd.


Ornament lijst; Alosery Art Gallery, lijstenmakerij

Ornament lijsten

Houten schilderijlijsten in ornament zijn uniek in zijn vorm. In vele soorten goud ornament, zilver of een gemixte van kleur.

Ornament lijsten zijn zeer geschikt voor een spiegel in barokstijl. De ornamenten geven deze barokspiegel een klassieke uitstralen, wat helemaal van deze tijd is.


Zwart - Wit lijst

Met een zwart of witte houten lijst staat contrast centraal. Minimalistisch en vaak in een eenvoudige vorm geven deze basis schilderijlijsten een mooi resultaat. 


Zilveren lijsten

Houten lijsten in de kleur zilver geven uw in te lijsten werk een moderne uitstraling. Zilver komt in vele varianten, van champagne zilver tot hoogglans zilver. Houten schilderijlijsten in het zilver hebben de eigenschap mee te kleuren/ spiegelen met de omgeving en sluiten daarom perfect aan in elk interieur.


Gouden lijsten

Goud geeft een rijke uitstraling. Klassiek of strak modern, met gouden lijstprofielen is het beide mogelijk. Goud is door de jaren heen altijd populair geweest. Houten schilderijlijsten in goud zijn in vele prijzen verkrijgbaar.


Fineer lijsten

Fineer lijsten zijn houtenprofielen met een fineer laag. Voorbeelden van fineer fotolijsten zijn wortelnoten, mahonie of noten. Fineer geeft een klassieke uitstraling en komen vaak met een hoogglans lak. Voor het inlijsten van landkaarten, certificaten en diploma's zijn deze houten fotolijsten heel populair. 


Kleur lijsten

Inlijsten met kleuren geeft een extra accent. Opvallend of subtiel een overeenkomst tussen het in te lijsten schilderij creëren. Met een gekleurde lijst zijn er vele mogelijkheden. Deze gekleurde fotolijsten zijn rood, blauw, geel of groen, u kiest welke kleur u mooi vindt.

 


Blank houten lijsten

Blankhouten lijsten zijn natuurlijk en onbehandeld. Eikenhouten lijsten en profielen zijn in deze categorie populair. Naast eiken fotolijsten zijn er houten schilderijlijsten in ramin, linde en ayoushout. 


Inleg profiel

Inlegprofielen zijn een extra aan uw inlijsting. Deze profielen komen als een binnenste schilderijlijst in uw inlijsting. Crème met goud in combinatie met bijvoorbeeld een gouden ornament lijst geeft een tijdloze klassieke inlijsting. Combineer naar uw eigen ideeën.


Facetspiegels

Facet spiegels zijn netjes afgewerkt, ogen modern en staan strak in uw interieur. Een spiegel met facet geslepen randen is een prachtige, moderne toevoeging aan uw inrichting. In ons assortiment vindt u facetspiegels met een dikte van 4 mm en een facetbreedte van 25 mm, in 22 standaard maten.