Het ontstaan van het Flevolands symbool

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 14:41

"Flevo Bird" Klok

Sjaak Alosery - Sandra Hermes

 

De Kiekendief behoort tot het symbool van Flevoland. Met het droogvallen van Zuidelijk Flevoland in 1968 nam de Bruine Kiekendief door de uitgestrekte rietvelden en de rust in enorme aantallen toe. Het silhouet van de Kiekendief werd als logo ontworpen door Gert Udo. Met de wording van de Provincie Flevoland (1985) ontstond de bronzen versie van de Kiekendief als symbool voor de Provincie door Frans van der Ven.

Bruine kiekendieven profiteren van onverstoord, ongemaaid, nat rietland om te broeden in combinatie met open water, faunarijk moeras en cultuurland om voedsel te zoeken. Met het verstrijken van de tijd en de verstedelijking van Flevoland verliest de Kiekendief zijn natuurlijke habitat en zullen wij de prachtige roofvogel steeds minder gaan zien.

Daarom dit klokje in gelimiteerde oplage, ontworpen door Sjaak Alosery, met een prachtige foto van een bruine Kiekendief door natuurfotografe Sandra Hermes. Op de achtergrond een afbeelding van de skyline van Almere gemaakt door Sjaak Alosery. 

Ondanks deze verstedelijking gaat het steeds beter met de natuurgebieden in Flevoland, dit mede door organisaties als HET FLEVO - LANDSCHAP en hopen wij dat deze prachtige vogels in onze Flevolandse natuur kunnen behouden.

Naar de pagina van Sjaak Alosery - Schilderijen - Klokken


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.