David Beliën, glaskunstenaar

David Beliën

Glaskunst

Hij experimenteert en speelt met het contrast tussen binnen – en buitenkant van het hete glas. 

Glaskunst

Techniek: Geblazen en geslepen glas

Formaat: 12,5 x 9,5 cm

Unicum


Onder;

David aan het blazen in het Glascentrum van Leerdam.

Onder; Signeren van de Awards voor ISEV in opdracht van Alosery Art Gallery

 

BIOGRAFIE DAVID BELIËN

David Beliën studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg (3D zelfstandige vormgeving en fotografie). Tijdens deze studie stuitte hij op het glas, en is toen zelf begonnen met experimenteren (combinaties van soorten glas en andere materialen).

Omdat David niet tevreden was over de resultaten van deze experimenten, volgde hij een cursus in Železný Brod (Tsjechische Republiek), Middelbare School voor Toegepaste Kunsten in glas. Hier heeft David leren glasblazen.

 

Terug in Nederland zocht hij naar geschikte plaatsen en vakmensen om zich verder te kunnen ontwikkelen en meer te leren over het vervaardigen van glaskunst. In eerste instantie in het Glasmuseum Hoogeveen bij Cees van Olst en in het Glascentrum van Leerdam.

 

Later huurde hij studiotijd in de glasschool van Novy Bor en in een kleine glasblaas studio in Hredjovice, daar gaven ze hem de juiste experimenteer mogelijkheid.


In Nederland had David de eer en het genoegen te mogen werken als assistent voor Richard Price en Frederik van Overschelde in Van Tetterode studio's in Amsterdam. De objecten van David zijn vaak sober, verstild. Gebruikmakend van oude alchemistische kennis weet hij het glas zo te behandelen dat de vraag rijst of het glas of een translucent gesteente is, of wellicht iets levend? Hij speelt met het contrast tussen binnen – en buitenkant. Hij zoekt een evenwicht tussen strakke monumentale vormen en grove textuur.