Veilig betalen via IDEAL

Henryk Rysz - Glaskunst

De ontwerpen van Henryk Rysz wegen regelmatig meer dan tien kilo, wat uiteraard veel lichamelijke en geestelijke inspanning vergt van de glasblazer.

Zeilboot

€ 1.200,00

Zeilboot

€ 1.200,00

Kunstenaar: Henryk Rysz

Geblazen en heet gevormd kristal

Formaat Hoog 62 cm

Unicum 

 

Kunstenaar: Henryk Rysz

Heet gevormd kristal

Formaat: Hoog 40 cm

Unicum

Layers

€ 440,00

Layers

€ 440,00

 

Kunstenaar: Henryk Rysz

Gegoten, geslepen en gepolijst kristal 

Kleur: Blauw, geel, bruin

Formaat 15 x 15 cm

Unicum

BIOGRAFIE HENRYK RYSZ

Henryk Rysz (1956) begon zijn loopbaan in 1972 bij KHS, een beroemde glasblazerij in het Poolse Krosno, waar hij de vele mogelijkheden van glasblazen ontdekte en erdoor gefascineerd raakte.

Om zijn eigen ideeën te realiseren opende hij in 1996 zijn eigen glasblazerij. Wat aanvankelijk een kleine glasstudio had moeten zijn (Artistic Glass Works) groeide al snel uit tot een grote glasblazerij. 

Zijn artistieke producten veroverde al snel het vertrouwen van de klanten in Polen en later ook in de rest van de wereld. Henryk Rysz ontwerpt voornamelijk de originele, unieke artistieke producten. 

Als belangrijkste ontwerper binnen de glasstudio voert Henryk eerst zelf het proces van elk nieuw ontwerp uit en geeft het vervolgens door aan de andere glasblazers. De objecten moeten bovendien vaak meerdere malen gekoeld en weer verwarmd worden.

Na een gedegen kunstopleiding in Berlijn voegde zijn zoon Rafal zich in 2004 bij de glasstudio. Rafal groeide op onder de hoede van zijn Vader in de glasstudio. Urenlang hielp hij hem met het creëren van nieuwe glasobjecten, waardoor hij al zeer jong de geheimen van het glasblazen ontdekte. 

Glasblazen is een arbeidsintensief proces en specialistisch werk. De ontwerpen van Henryk Rysz wegen regelmatig meer dan tien kilo, wat uiteraard veel lichamelijke en geestelijke inspanning vergt van de glasblazer. Het werk van Henryk Rysz geniet veel belangstelling in binnen- en buitenland, hij heeft met veel succes deelgenomen aan exposities in diverse landen in het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa, waaronder in Nederland.