"Wirbel"

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 15:13

Henrie Vogel "Wirbel"

 

"Alles wat is op deze aarde zucht naar verandering, maar de verwachte transformatie. Wie gelooft daar echter nog in? Wat we beleven is een steeds grotere warboel. Een mooier woord daarvoor vind ik het Duitse woord Wirbel. Wat doet wirbel?

Wonderlijk hoe snel ik opknapte van Corona, in een paar uur tijd van echt ziek naar 'goed te doen'. Vanmiddag liep ik al weer in het bos, op de dode bladeren van 2022. Ze vormen straks de bladeren van 2023.
Het viel me op dat ik gegroeid was, ik merkte op dat ik minstens 10 cm hoger was dan voorheen. Ja echt. De ervaring die ik als kind had met blikjes gebonden onder mijn schoenen.


"Er is iets omhoog gezakt!", schoot door me heen. Ik voelde onwillekeurig aan mijn buik en hart, ja die zaten hoger. Wat heb ik uitgeblaft met behulp van corona? You raise me up!".

"Wirbel Zo noem ik het schilderij op de afbeelding. Ik had het vorige week net gereed. 
Het beeld begon maanden terug als een spiraal- twee zelfs. Een linksdraaiende en een rechtsdraaiende spiraal over elkaar. Het werd gedoe. Ik kwam er niet uit, want ik was er niet in. Dan dien je te wachten. En dan zakt er zomaar iets omhoog".

Naar de pagina van Henrie Vogel


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.