Kees Kamper - 3D geprinte verlichting

"Mijn lamp won de Dutch 3 Design Award 2013 met als hoofdprijs: een 3D-printer!"

Lees meer in de Biografie over Kees Kamper 

Trill - Kees Kamper

€ 595,00

Trill - Kees Kamper

€ 595,00

 

Led-verlichting, dimbaar

3D geprinte kapjes

3 stuks

Hoogte  80 cm

 

Maxima - Kees Kamper

€ 495,00

Maxima - Kees Kamper

€ 495,00

Ontwerp: Kees Kamper

3D geprinte Led-verlichting

Formaat 80 cm 

Babel - Kees Kamper

€ 495,00

Babel - Kees Kamper

€ 495,00

Ontwerp Kees Kamper

3D geprinte Led verlichting 

Tafelmodel H. 80 cm

 

 

Ontwerp: Kees Kamper

3D geprinte verlichting

Formaat 160 cm h

Formaat Kap H. 49 cm

Diam. 40 cm

3 D geprinte hanglamp

Formaat H 49 cm Diam. 40 cm

Over Kees Kamper

Afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie, maar uiteindelijk in de fotografie en het 3D-ontwerpen mijn bestemming gevonden. Toen Google in 2007 de mogelijkheid bood om met het programma Sketch-Up huizen op Google Earth (GE) te ‘tekenen’, dacht ik: “Dat wil ik wel eens proberen.”

Ik ging enthousiast aan de slag, maar het heeft zeker twee jaar geduurd voor ik ons pandje op; GE had staan. Daar is het niet bij gebleven. Ik was niet meer te stoppen en heb o.a. een aantal prachtige grachtenpanden minutieus nagebouwd en op GE gezet. In 2013 las ik over een wedstrijd van Dutch Design Week Eindhoven: wie ontwerpt een lamp die 3D geprint kan worden.

Ik had nog nooit 3D geprint, maar ontwierp wel een lamp en stuurde die in. Mijn lamp won de Dutch 3 Design Award 2013 met als hoofdprijs: een 3D-printer! Toen moest ik wel gaan 3D-printen en dat viel niet mee. Maar na verloop van tijd lukte het steeds beter en was ik dag in dag uit aan het 3D-ontwerpen en het uitprinten van mijn ontwerpen. Een 3D-printer was en is nog steeds een storingsgevoelig apparaat. Soms zat ik echt met mijn handen in het haar en vervloekte mijn printer omdat hij niet deed wat ik hem opdroeg. Tijdens zo’n periode baalde ik zo dat ik uit dwarsigheid de settings van de printersoftware helemaal overhoop haalde en … opeens deed de printer het weer.

Maar hij printte niet zoals ik gewend was; aan de hand van de nieuwe settings printte hij ongewone structuren. Om een lang verhaal kort te houden, uit deze settings ontwikkelde ik een nieuwe 3D-print methode: INFILL ONLY. Ondertussen ontmoette ik lichtontwerper Gerard Schoone en veel van zijn lampen hebben nu kappen die INFILL ONLY geprint zijn en ook daardoor een unieke uitstraling hebben. Over het algemeen is Gerard de ontwerper. Maar omdat ik zelf ook graag experimenteer met 3D vormgeving, zijn een aantal verlichtingen van Gerard Schoone ook verkrijgbaar bij ALOSERY ART & DESIGN met door ondertekende ontworpen kapjes, zoals ‘Thrill’ en ‘Maxima’. Als fotograaf ben ik gespecialiseerd in Street Art en Graffiti. In 2017 heeft uitgeverij Lubberhuizen een prachtig boek met mijn werk uitgegeven: #STREETART AMSTERDAM 2006-2016. Dit boek is helaas uitverkocht, maar ik werk aan een opvolger.

Kees Kamper