Angenelle Thijssen

 


Open Knotwilg

Fuse techniek ca. 50 cm

1075,-

 bestellen

 

 Red Flowers

wandobject, fuse techniek

2.200,-

bestellen

 

 

 
Day and Night

fuse techniek ca. 37 cm
575,-


 

 

 
Angenelle Thijssen studeerde van 1980 tot 1985 aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Zij studeerde af in schilderen én grafiek en behaalde tevens haar 1e graads Kunstgeschiedenis. In 1988 en ’89 studeerde zij dankzij een haar toegewezen studiestipendium aan het grafisch atelier van de Internationale Sommerakademie te Salzburg. In 2006 is Angenelle Thijssen toegetreden tot de VOG, de Vereniging voor Originele Grafiek. Sedert 2011 is zij, in nauw contact met "van Tetterode Glass” te Amsterdam begonnen aan glasfusing als nieuwe techniek.
 
Zij maakt, in haar geheel eigen en kleurrijke stijl, werk in opdracht, maar ook vrij, ruimtelijk werk. Angenelle Thijssen werkt ruim 25 jaar als zelfstandig beeldend kunstenaar en docent. Het werk van Angenelle Thijssen laat temperamentvolle kunstwerken zien waarin een sprankelende kleurbeleving hand in hand gaat met hoge gevoeligheid voor het materiaal en wel doordachte vormgeving. In het werk van Angenelle gaat het vooral om het overbrengen van positieve ervaringen en gemoedstoestanden. In haar olieverfschilderijen is landschapsbeleving voor haar de kern, juist daardoor zoomt zij niet nadrukkelijk in op een specifieke plek. Zij herschept de ervaring van landschappelijke elementen met behulp van vorm en kleur en tilt die naar een hoger niveau.
 
De kleurvlakken maken deel uit van een min of meer abstracte ordening waarbij je ziet dat over elke penseelstreek is nagedacht, maar tegelijk zijn ze zó gecomponeerd dat levendigheid en spontaniteit overeind blijven. Haar glaswerken zijn een feest voor het oog. Helderheid, kleur en vrijheid van vorm kenmerken haar glazen boompartijen die als het ware ontleend aan haar schilderijen drie dimensionaal zijn gevormd. Zij werkt met verschillende lagen, in kleine vormen gesneden Bulls eye glas en mengt daarmee nieuwe kleuren en tonen als op haar schilderspalet. Deze sculpturen veranderen mee met de verandering van het licht , waardoor zij een grote levendigheid in het werk bereikt.