Veilig betalen via IDEAL

Hans Dolieslager - Giclée

Levertijd:

  • Indien het werk in de galerie aanwezig is kan deze direct uitgeleverd worden.
  • De werken op bestelling moeten op canvas geprint worden, opgespannen en ingelijst, de levertijd is maximaal 2 weken.
  • Giclées op bestelling gemaakt zijn uitgesloten van retourrecht. (zie onze leveringsvoorwaarden)
  • De prijs van Giclée is inclusief de baklijst.

Hans Dolieslager werd in 1950 geboren in Leiden. Toen hij werkte in het basisonderwijs volgde hij een aantal jaren schilderlessen aan de academie Ars Aemula Naturea in Leiden (1973-1979) In 1976 en 1979 haalde hij zijn onderwijsbevoegdheden voor de vakken tekenen en handvaardigheid. Sinds 1982 werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar met tot 2000 een parttime baan als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs.
Het hoofdthema in het werk van Hans Dolieslager vormt het landschap van Goeree-Overflakkee.
Het natuurgebied “De Kwade Hoek” en de polders rond zijn woonplaats Goedereede zijn al ruim vijfentwintig jaar onderwerp van zijn schilderijen, pastels en grafiek.
Ontdaan van de anekdote, het zijn geen geografisch herkenbare plekken die hij weergeeft, ontstaat zijn beeld van het hem omringende landschap. Zoals hij het zelf omschrijft: “Het zijn een soort herinneringsbeelden, beelden die ik graag wil vasthouden”.
Aanvankelijk ging het meeste werk van Hans Dolieslager over het natuurgebied “De Kwade Hoek”, een gebied dat de overgang vormt tussen land en water. De laatste jaren zien we vaak het cultuurlandschap met zijn bomenrijen en uitgestrekte velden met de op de kop van het eiland voorkomende gewassen. De hoge horizon laat de aandacht steeds meer uitgaan naar de voorgrond, die wordt opgebouwd uit horizontale banen van in elkaar overvloeiende tinten of juist contrasterende kleuren. De bomenrijen op de grens van land en lucht worden vager en verschijnen er boomgroepen, verspreid in het land.


Kunstenaars Giclée collectie