Al op zeer jonge leeftijd wist Ingrid Jansen dat zij kunstschilder wilde worden. In 1985 studeerde zij af aan de Stichting Opleiding Leraren te Utrecht in de vakken handenarbeid en tekenen.


Nog geen half jaar later had zij haar eerste tentoonstelling waarna er nog velen volgden in binnen- en buitenland. Ook bleef zij lessen volgen bij verschillende kunstenaars om het schilderen nog beter onder de knie te krijgen.


De opdracht tijdens het afstuderen was een half jaar werken met een techniek en een onderwerp. Aangemoedigd door haar docent, heeft zij zich toen toegelegd op het aquarelleren met als thema bloemen. Later was zij ook vaak plein-air aan het schilderen en heeft zij vooral dorpsgezichten en landgoederen geschilderd in ’s Graveland en Kortenhoef. Nu zijn het vooral de stadsgezichten die haar inspireren en waarmee ze in mei 2015 twee eerste prijzen won. Ze werd zowel door de vakjury als door het publiek gekozen tot beste kunstenaar op Kunstplein Henk Veen in de Keukenhof. Naast dat zij op traditionele wijze werkt op aquarelpapier, past zij sinds een jaar een nieuwe aquareltechniek toe en schildert ze tegenwoordig ook veel op canvas. Hierdoor kan zij schilderen op grotere en aparte formaten. 

 


Gent

Aquarel op Arches papier

Ingelijst  70 x 58 cm

€ 950,-

 bestellen  


 

 Lelystad Haven

Aquarel op canvas

Ingelijst  124 x 84 cm

€ 1.600,-

bestellen  


 

 

Herengracht Amsterdam

Aquarel op canvas 

Ingelijst 124 x 84 cm

€ 1.800,-

 


 

 
 

 

 

Onderdoorgang Rijksmuseum Amsterdam

  Aquarel op Arches papier

Ingelijst 90 x 72 cm

€ 1.250,-

bestellen


 

 

Lijn 1, Het Spui, Amsterdam

Aquarel op papier

Ingelijst 81 x 61 cm

€ 975,- 

bestellen

 


  

Time Square, New York.

Aquarel op canvas

Ingelijst 124 x 64 cm

€ 1.650,-

bestellen