Afbeelding invoegen

 

Op 8-jarige leeftijd (1941) begon Germano Padoan (1933) bij zijn grootvader op het eiland Murano met glasblazen.
Later bij zijn vader. Die stuurde hem als leerling naar alle bekende en befaamde glaskunstenaars om zich verder te bekwamen in echt alle verschillende glastechnieken. O.a. Venini, Ermano Nason (is Germano’s neef), Barbini e.a. In de zestiger jaren begon zich in Venetië een kentering te voltrekken, die de oorspronkelijke techniek geweld aandeed. 
Zo begonnen "kristalhuizen” steeds meer glas te importeren uit Roemenië, Marokko en andere landen. Deze werden (en worden) verkocht als een origineel Murano-produkt.


Dit was mede voor Germano het moment om zijn heil ergens anders te gaan zoeken. Na enige tijd in Frankrijk te hebben gewoond vertrok hij naar Zweden en startte daar, eerst voor zichzelf een glasstudio en in 1964 werd hij mede-eigenaar van Gränna Glasbruk AB. Gränna Glasbruk is opgericht in 1821 en vervaardigd uitsluitend werken in kristal.

 
Door de Murano technieken te koppelen aan het traditionele Scandinavische design, bracht hij tot op de dag van vandaag een geheel eigen design tot leven. Naast het produceren van zijn kunstwerken, is hij ook leermeester. Hij leidt diverse jonge glasblazers op, die de geleerde technieken en vooral het efficiënt werken met glas, weer aan een volgende generatie doorgeven. Zijn temperament, snelheid en werklust kent geen grenzen brengt vele leerlingen tot wanhoop! Hij leidt Italiaanse glasblazers op, daar deze oorspronkelijke werkwijze niet meer in Italië kunnen leren.
 
Tegenwoordig vervaardigd hij meer dan 175 verschillende objecten, van eenvoudig tot zeer gecompliceerde kunstwerken. Zijn specialiteit is het werken met goud en zilver. Elk model wordt met de hand (en mond) vervaardigd en is uniek. Er wordt uitsluitend volgens de traditionele technieken gewerkt. Bij een temperatuur van 1380 °C. wordt elk model geblazen en/of gevormd, gelijktijdig worden kleuren, goud en/of zilver aan het ontwerp toegevoegd.
 


 
   

 
Papegaaien
 
Kristal - Zilver - Kobaltblauw
40 cm hoog unicum
€ 980,-
 
 

 

 
Gans
 
Kristal - Goud - Rose -Geel
29 cm hoog unicum
€ 489,-
 
 

 
 
 
Gans
 
Kristal - Blauw - Rose - Goud
28 cm hoog unicum
€ 750,-
 
 
 

 
 
Happy 
 
Kristal - Zilver
29 cm hoog unicum
€ 375,-
 
 

 

 
Happy
 
Kristal - Zilver
35 cm hoog unicum
€ 375,-