Veilig betalen via IDEAL

Maciej's Habrat, glaskunst

Habrat - Design Glaskunst

Maciej's Habrat droom is altijd geweest om artistiek glas te ontwerpen.

De objecten zijn ontworpen door Maciej Habrat en gesigneerd met Habrat. Verpakt in een mooie geschenkverpakking en een biografie over de kunstenaar.

Naar de Biografie van Habrat

Werk van Habrat waarvan 1 op voorraad. 

Werken van Habrat met een * zijn bestelbaar, levertijd 5 à 6 weken.

BIOGRAFIE HABRAT

Maciej Habrat werd geboren in Krosno in 1971. Zijn vader was een glasblazer, de jonge Maciej kon hierdoor urenlang het harde werken observeren bij het maken van de glazen meesterwerken, door zijn vader.

 

Eugeniuwsz Geppert, Academy of Fine Arts in Wrocław

Zijn vader toonde hem ook de geheimen van zijn unieke werken. Glas is Maciej's passie geworden. Hij begon zijn opleiding aan de Art High School in Miejsce Piastowe in 1986. Na het afronden van de school verhuisde hij naar Wroclaw om te studeren aan de meest prestigieuze Academy of Fine Arts in Polen, Ceramic and Glass Faculty. 

Tijdens vakanties en vrije tijd reisde hij naar zijn geboortestad Krosno om zijn handvaardigheid in glasblazerij in Krosno te ontwikkelen. Hij creëerde de MA Thesis vaas in een Graal Techniek onder toezicht van professor Zbigniew Horbowy in de glazen kathedraal in Wrocław. Na zijn afstuderen kwam hij terug naar Krosno en begon hij te samenwerken met beroemde glasblazerijen. Hij ontwierp ook glaswerk voor glasfabrieken in Inowrocław.

Maciej's droom is altijd geweest om artistiek glas te ontwerpen, dus in 1997 opende hij zijn eigen studio, Glass Studio Habrat. Sindsdien zijn veel meesterwerken tot leven gebracht door Maciej: sculpturen, hangende objecten, beeldjes, decoratieve items, allemaal gemaakt in fusing-techniek.

Bij deze techniek wordt het glas van verschillende kleuren op maat gesneden en in een speciale glasoven tussen de 700 en 800 graden samengesmolten en naderhand afgewerkt.

Zijn stijl is gemakkelijk te herkennen in de vele galerijen rond de wereld. Maciej's unieke werken werden tentoongesteld in The Corning Museum of Glass, Verenigde Staten.

Het Corning Museum of Glass is een museum in Corning, New York in de Verenigde Staten, gewijd aan de kunst, geschiedenis en wetenschap van glas.