Veilig betalen via IDEAL


BIOGRAFIE LIA KOSTER

Aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht koos Lia (geb. 1958 Delft) de specialisaties ruimtelijke technieken en omgevingsvormen.

Na een vervolgopleiding bij een glazenier voor glas in lood zag ze de schoonheid en mogelijkheden van het glas in. In het begin van haar loopbaan als kunstenaar maakte ze vooral gebruik van glas in lood binnen een plat vlak.


Zo maakte ze, naast tal van andere opdrachten, een glazen plafond van 140 m² voor in de eetzaal van het cruiseschip MS Amsterdam van de Holland Amerikalijn.

Met glasbellen omgevormd tot illusionaire kolonies cellen, staal gebogen als fragiele takken of glas schijnend als natte bladeren in de ochtendzon, voert Lia Koster ons langs een breed spectrum van haar fantasieën en fascinaties. Door de toepassing van diverse technieken en innovaties in haar grensverleggende objecten heeft Lia Koster een oeuvre gecreëerd waarin de kunstenares toont zichzelf continu voor uitdagingen te stellen.

 

De rijke vormentaal, die te vinden is in planten, bloemen en fruit ondergaan een metamorfose in haar geblazen glasobjecten. Heldere kleuren en geheel nieuwe vormen die niet zelden sensueel of erotisch te noemen zijn en waar vaak een humoristisch aspect niet ontbreekt.
De natuur laat zich niet imiteren, maar is desondanks een onuitputtelijke inspiratiebron voor Lia Koster.
Tijdens het blazen ontstaat een spel met krommingen, vlakke en bolle vormen. De uiteindelijke verschijningsvorm van de objecten wordt bepaald door de combinatie van vormen en kleur die nauwgezet op elkaar worden afgestemd, zodat ze elkaar wederzijds versterken.