HOME » KUNST COLLECTIE » Ingo Leth

Proud love

€ 2.150,00

Proud love

€ 2.150,00

 

Kunstenaar: Ingo Leth

Techniek: Acryl op linnen

Formaat: 100 x 100 cm


 

Kunstenaar: Ingo Leth

Techniek: Olieverf op linnen

Formaat: 120 x 100 cm 


Meet the sun

€ 2.350,00

Meet the sun

€ 2.350,00

 

Kunsteaar: Ingo Leth

Techniek: Olieverf op llinnen

Formaat: 100 x 120 cm


BIOGRAFIE INGO LETH

 

Ingo Leth voltooide in zijn geboorteplaats Duisburg  in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde hij naar Nederland.De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in zijn leven. Het schilderen is een weg van ontwikkeling.Ingo Leth schildert zowel abstract als figuratief en combineert regelmatig beide.

"Abstract werk laat de eigen fantasie vrij en geeft de mogelijkheid zelf een schilderij te vormen en daarmee een eigen wereld te vormen."

In zijn werken probeert hij altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur zijn voor hem daarbij vaak interessant. Een van mijn motto's is  "One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.” Symbolen en verhalen geven de werken betekenis.Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad. Olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud, met een evenwicht tussen rust en energie en de kleur als communicatiemiddel.Vanaf 1992 heeft hij tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.