Veilig betalen via IDEAL

2022 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas.

 

Wereldwijd gebruikt bijna iedereen dit materiaal dagelijks. Maar, daar zijn we ons lang niet altijd van bewust.

Het is om die reden dat de Verenigde Naties het jaar 2022 heeft uitgeroepen tot het Jaar van het Glas (International Year of Glass).

 

De Verenigde Naties kennen glas een essentiële waarde toe: “Glas heeft de mensheid eeuwenlang vergezeld en het leven van miljoenen mensen verrijkt als een van de belangrijkste, meest veelzijdige en transformerende materialen van de geschiedenis. Glas ondersteunt veel vitale technologieën en faciliteert duurzaamheid.’’

OP 18 mei heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 2022 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas. Daarmee is de glassector verenigd in de Community of Glass Associations gelukt om de VN te overtuigen dat glas op velerlei gebied een belangrijke schakel is in ons leven.

Glas is een materiaal dat de ontwikkeling van rechtvaardig en duurzame samenleving kan vergemakkelijken om de uitdagingen van globalisering het hoofd te bieden. Het is ook een belangrijk medium voor de kunst en haar geschiedenis en haar geschiedenis is een integraal onderdeel van die mensheid. Glasproducten zijn veilig en eenvoudig te hergebruiken.

Het Jaar van het Glas is in februari officieel van start gegaan in Genève. Vervolgens vinden er gedurende het jaar wereldwijd talloze activiteiten plaats waaronder congressen, seminars, (industriële) beurzen, glascursussen en tentoonstellingen.

 

Bij Alosery Art Gallery bestaat een liefde voor glaskunst en laten dit binnen de Gallery uitstralen met tal van glaskunstwerken in verschillende technieken.

 

De liefde voor glas bestaat bij veel mensen maar hoe staat het momenteel met het beroep glasblazer of glasslijper?

Ze zijn er gelukkig nog, de meesterglasblazers en glasslijpers maar het is een uitstervend ras.

Gemiddeld doet een glasblazer er 8 jaar over om meesterglasblazer te worden.

Om de pracht van glas en het ambacht extra onder de aandacht te brengen, besteden we de komende periode aandacht aan een van de glas-technieken.