Sjaak Alosery Biografie

Sjaak Alosery  (1956 geboren te Amsterdam) volgde zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam.
 
Nadat hij zijn opleiding had voltooit heeft hij een aantal jaren in de grafische industrie gewerkt, daarna een korte periode in de bouw en daarna als chef in een zeefdrukkerij.
 
In 1998 zei hij deze tak vaarwel en kreeg zijn eigen ruimte in een atelier waar hij voornamelijk werk in opdracht maakte.
Portretten, landschappen etc. Van hieruit werkte hij voor meerdere bedrijven artist impressions uit.
 
Voor Mary Fontyn (kleuradviseuse) heeft hij meerdere artist impressions gemaakt voor verschillende windmolenparken en gebouwen. Zijn grafische inzicht en ervaring in de bouw kwamen hier goed bij te pas.
 
Zijn vrije werk laat vooral emotie zien, zoals in zijn serie "Scapino ballet”. Spieren, concentratie en de bevlieging van het vak spatten letterlijk van het doek. Het zien van een gebeurtenis resulteert in een verrassend schilderij met de precisie van de meting bij Jeu des boules.
 
In 1999 begon Sjaak zijn eigen galerie waardoor zijn schilderwerk op de achtergrond kwam te staan.Inmiddels weet hij de galerie en zijn werk in opdracht goed te combineren. Sjaak maakt portretten van personen en dieren in aquarel, pastel, acryl of olieverf. Waarbij de warmte, emotie en genegenheid de sfeer van het schilderij bepalen. Daarnaast kan hij goed aanvoelen wat een klant wil bij bijzondere opdrachten in glaskunst of relatiegeschenken zodat hij een passend ontwerp kan maken en laten uitvoeren.