Veilig betalen via IDEAL

Rein Pol - Giclée

Levertijd:

  • Indien het werk in de galerie aanwezig is kan deze direct uitgeleverd worden.
  • De werken op bestelling moeten op canvas geprint worden, opgespannen en ingelijst, de levertijd is maximaal 2 weken.
  • De prijs van Giclée is inclusief de baklijst.

Rein Pol is geboren in 1949 in Groningen, hij groeide op met een liefde voor het schilderen. De schilderstijl, het Realisme, sprak hem erg aan. 

Vervolgens studeerde hij aan de Academie Minerva in Groningen. Hier kreeg hij onder andere begeleiding van Kraaypoel, Muller, Röling en Siks. Twee jaar na zijn afstuderen kreeg hij een aanstelling als docent vormstudie en schilderen aan dezelfde Academie. Bijna 15 jaar heeft Pol op Minerva les gegeven.

Vanaf 1976 werkt Rein Pol beroepsmatig als kunstschilder. Hij heeft steeds een scherp oog voor de zeggingskracht van het schijnbaar onbeduidende detail. Elk onderwerp dat Pol schildert wordt verbeeld in een heldere, harmonische compositie met grote aandacht voor lichtval, stofuitdrukking, ruimte- en kleurwerking.
De onderwerpen van Rein Pol's schilderijen bewegen zich tussen het doodgewone en het absurde. Hij schildert muziekinstrumenten, landschappen en portretten. Tot de meest bekende werken van Rein Pol’s hand behoren natuurlijk de serie schilderijen van de Blauwe Engel. In 1994 legde hij de toen rode Nederlandse dieselelektrische trein in de vier seizoenen vast op paneel.