Ulco Glimmerveen - Giclée

Mogelijkheden en levertijd:

  • U kunt het werk bestellen op rol, of opgespannen en ingelijst.
  • Het is mogelijk in de Gallery een andere lijst keus te maken, u bestelt dan zonder lijst. 
  • Indien het werk in de galerie aanwezig is kan deze direct uitgeleverd worden.
  • De werken op bestelling hebben een levertijd van maximaal 2 weken.

Ulco Glimmerveen

Ulco Glimmerveen studeert in 1986 af als bioloog aan de Universiteit van Utrecht, met als hoofdvakken dierecologie en gedragskunde. Toch volgt hij zijn hart en kiest voor een carrière in de kunst. Vogels zijn alom aanwezig in zijn werk. In pen, aquarel, gouache, olieverf, acryl of combinaties hiervan. Hij brengt veel lagen aan om een mysterieuze stemming en subtiele kleuren te krijgen. Glimmerveen werkte jarenlang als freelance huis-illustrator voor Staatsbosbeheer. De combinatie bioloog/tekenaar is ideaal. Andere opdrachtgevers zijn Natuurmonumenten, Greenpeace en de ANWB. Ook kinderboeken voorziet hij van illustraties en omslagen.
De kunstenaar wordt in 1993 als eerste Nederlander geaccepteerd als lid van de Society of Animal Artists, die hem in 1995 de hoogste onderscheiding - een Award of Excellence - toekent voor zijn schilderij "European Tree Frogs".
Glimmerveen exposeert in Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS. Het Amerikaanse Leigh Yawkey Woodson Art Museum selecteert twaalf keer werk van hem voor de internationale vogelkunsttentoonstelling "Birds in Art". Ook wordt hij verkoren voor de beide edities van "Wildlife, The Artists View".


Kunstenaars Giclée collectie